Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика Бранимира Маркова разкри,

...
Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика Бранимира Маркова разкри,
Коментари Харесай

Катрин Тасева е играла с контузия на турнира в София

Главният управител на националния отбор по художествена гимнастика Бранимира Маркова разкри, че една от двете ни гимнастички с квота за олимпийските игри в Токио - Катрин Тасева, е имала травма, която ѝ е попречила да взе участие пълноценно на първия за 2021 година шампионат за Световнта купа, извършен в София през уикенда. На него Боряна Калейн се класира втора в многобоя и завоюва три златни и бронзов орден на обособените уреди, а Тасева остана 5-а в многобоя и взе единствено едно бронзово отличие - на бухалки.

" Катрин имаше краткотрайно спиране в подготовката по здравословни аргументи и това малко ѝ попречи да организира пълноценни тренировки в последните седмици. Контузията ѝ не е нова. Тя от години е на доста високи натоварвания и от време на време някои положения се обострят. Правим всичко належащо за тяхното възобновяване, само че един професионален състезател е наясно, че превъзмогването на болежка е част от пътя - съобщи Маркова пред. - Успешното показване на Боряна не ме изненада. Тя работи добре, знае какво желае и по какъв начин да го реализира. За мен тези девойки са герои. Наясно съм с техните благоприятни условия и имам вяра в триумфа им. "

Главният управител на отбора споделя, че при започване на пандемията от ковид предходната година не си е представяла, че ще се наложи да упражняват онлайн, само че по-късно тези занимания са станали ежедневни. " Срещахме се всеки ден в Zoom и провеждахме балет, физическа подготовка и всичко, което беше допустимо да се тренира в домашни условия. Това беше извънредно незадоволително за една пълноценна подготовка, само че беше единственият метод да поддържаме някаква форма. В началото ни беше необичайно и занимателно, само че с течение на времето стана отегчително и стартира да ни липсва естественият темп и метод на работа ", споделя Маркова.

Тя приказва и за идния претрупан състезателен календар, поради който на част от надпреварите ще вземат участие по-младите от националния тим. Например на интернационалния шампионат " София къп " (4-6 април) ще участват Татяна Воложанина, Ева Брезелиева, Стиляна Николова, Лъчезара Пекова, Радина Томова, София Иванова, Леонор Божанова и Никол Атанасова.

" Предстои ни една наситена от към надпревари година. Три международни купи и европейско състезание (б.р. - във Варна през юни) преди олимпийските игри, а по-късно и международно състезание. Рядко се случва в една година да има планувани толкоз доста надпревари, само че, както ни научи миналата година, това е единствено проект ", пояснява Маркова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР